Őrségváltás

2015.10.21 21:45

Vasárnap délelőtt a St James parkon át a Buckingham palotához igyekeztünk, hogy megnézhessük az őrségváltást. Mivel rengeteg turista volt, hamar szétvált a csoport, hogy mindenki a magának megfelelő helyről nézhesse végig az őrségváltást. Mi pont a palota nagykapujával szemben, a lépcsőn álltunk, ahonnan nagyon jó volt a kilátás. Negyed tizenkettőkor kezdődött a cerenómia. Maga a műsor lassan zajlott, lehetett volna gyorsabb is, de megérte végignézni. Soha nem gondoltuk volna, hogy látni fogjuk egyszer a "piros ruhás, medve sapkás" katonákat. Nagyon jó hangulatot adott az, hogy a piros ruhások eljátszották az egyik Bruno Mars számot. Meglepett minket, hogy egy ilyen esemény ennyi embert vonz majd a királynő palotája elé. Továbbá izgatott minket a katonák gépfegyvere.
Lenyűgöző volt látni a rendőröket "bevetés" közben, ugyanis valaki elhagyta a tömegben a hátitáskáját és ők az óriási tömegben kiszúrták azt. Pánikra semmi ok, baj nem történt. Viszont nagyon jó volt megfigyelni azt, higy miként viselkednek ilyen helyzetben és hogy mennyire ki vannak képezve az efféle helyzetekre.
A háromnegyed órás műsor egy életre szóló élmény volt számunkra és bátran tanácsoljuk, hogy aki Londonban jár ne hagyja ki ezt a turisztikai látványosságot.

Pluhár Liza és Nagy Magdi